Waarom sappen

Fruit en groenten zijn gezond! Dat weten we allemaal.
Dat komt omdat fruit en groenten vol zitten met essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om op volle kracht te kunnen draaien.
Vitaminen, mineralen, antioxidanten, flavonoïden en fytonutriënten; helpende handen voor het ontgiften en gezond houden van onze organen en in principe elke cel van ons lichaam.
Voedingsstoffen die we tegenwoordig maar moeilijk binnen krijgen vanwege de grote consumptie van voorverpakte en bewerkte voeding.
Hierdoor kan gemakkelijk een tekort ontstaan aan essentiële voedingsstoffen en groeien problemen als vermoeidheid, energietekort en verminderde productiviteit.
Dus gewoon voldoende fruit en groenten eten?
Ja! Natuurlijk stimuleren wij om voldoende fruit en groenten te eten.
Het kan alleen soms nogal een uitdaging zijn om elke dag aan de richtlijnen te voldoen!
Door fruit en groenten geblend of geperst te consumeren, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker om al die goede voedingstoffen binnen te krijgen.
De sappen van De Sapkar helpen jou op een gemakkelijke en efficiënte manier om je gezondheid weer een boost te geven!

De voordelen van sappen

Sappen is simpelweg de meest gemakkelijke en efficiënte manier om ervoor te zorgen dat je genoeg groenten en fruit binnenkrijgt.
Door fruit en groenten geblend of geperst te consumeren, krijg je niet alleen al die essentiële voedingstoffen binnen, maar kan het lichaam de stoffen ook nog eens erg gemakkelijk opnemen.
• Bij het blenden van fruit en groenten, zoals de smoothies van De Sapkar, worden de vezels behouden; de vezels zorgen voor een gezonde darmflora en een regelmatige stoelgang.
• Bij het (langzaam) persen van groenten en fruit worden de vezels juist zo geperst dat de belangrijke vitaminen en mineralen, die zich in de vezelstructuur bevinden, vrijkomen. Zo kan ons lichaam die voedingsstoffen erg goed opnemen.
Sappen is kortom de snelste en meest gemakkelijke weg naar een fitter, gezonder en energieker leven! En daarnaast helpt sappen je verder op weg naar die stralende huid, die slanke lijn en die scherpe geest!